Hvor kan du se om et domæne er ledigt?

advertorial

Hvis du ønsker at blive set online med dit koncept eller en blog, kræver det at du er online. For at kunne komme online kræver det, at du har et domæne og et webhotel. Det er to ting der hænger sammen, selvom det skal købes hver for sig. 

Et domæne er det, som folk søger efter i internet-browseren for at finde frem til din hjemmeside, webshop eller blog. For at der kan blive vist en hjemmeside eller et design, som du har fået lavet, skal der være et webhotel. Det er her du uploader designet af hjemmesiden. 

ledige domæner

Sådan tjekker du om et domæne er ledigt

For at komme i gang kræver det naturligvis, at du har et domænenavn. Det er vigtigt at domænenavnet ikke bliver for langt, og det er nemt at stave til, hvis du ønsker at tiltrække besøgende. Hvis folk fra udlandet skal kunne tilgå din hjemmeside, er det også vigtigt, at du ikke bruger æ, ø og å domænenavnet.

Når du er kommet på et godt navn til dit domæne, så er det naturligvis vigtigt at se om det er ledigt. Der er i dag flere hostingvirksomheder som tilbyder gratis tjek af domæne. Her kan du også finde ud af, hvilket domæner du kan købe.

Tjek domænet tidligt

Det er altid en god idé, at du tjekker domænets ledighed allerede i undersøgelsesfasen – altså i den fase hvor du jagter det rette domæne. Det skyldes, at mange gode domæner allerede er optaget, og det er ærgerligt at forelske sig i ét for efterfølgende at finde ud af, at det ikke er ledigt.

Ved at bruge søgemaskinerne til at tjekke ledigheden får du samtidig serveret andre forslag, når det ønskede domæne er optaget. Det kan hjælpe dig i din søgen efter det helt rette domænenavn til din hjemmeside og virksomhed.