Hvad skal du være opmærksom på ved køb af domæne

Hvis man gerne vil have sin egen hjemmeside, så er en af de første ting man skal have styr på, hvilket domæne man skal købe. Men hvilke ting skal man være opmærksom på, når man skal finde et navn til ens hjemmeside? Det kommer vi ind på i dette indlæg.

Er dit ønskede domæne ledigt?

Det første du skal tjekke, inden du kan gå videre med et domæne er, om det er ledigt. Det kan du gøre ved at finde en hjemmeside, hvor man kan søge på domænenavne, og se om de er optaget eller ledige. Hvis det er ledigt, når du laver et tjek af dit ønskede navn, så kan du købe det med det samme, så du har det. Er det ikke ledigt, så kan du kontakte ejeren og høre, om de er villige til at sælge det videre.

Tjek domæne her.

Hvilken endelse skal det have?

Der findes mange forskellige typer domæner. I Danmark bruger vi .dk mest, som indikerer, at det er en dansk hjemmeside. Ligesom vi har .dk, så har de andre lande også domæner, som signalerer at domænet hører til det respektive land. Udover dem som indikerer hvilket land hjemmesiden er fra, så er der også mange andre muligheder. Hvor den mest populære mulighed er .com.

Skal du bruge mere end et?

Hvis man kan stave til navnet på din hjemmeside på flere måder, så er det en god idé at tjekke om alle stavelserne er ledige. Dette er en god idé, da man så kan sætte viderestilling op på de forskellige domæner, så man ikke risikerer at miste besøgende fordi de staver til det på en måde, og navnet på din hjemmeside er stavet på en anden. Et eksempel på dette kan være ordet juletræ, som også kan staves med ae, hvor det så hedder juletrae.