Hvad er Egyptisk Bomuldsgarn?

Hvad er Egyptisk bomuld, og hvad er forskellen på egyptisk og almindelig bomuld?

Egyptisk bomuldsgarn
Egyptisk bomuldsgarn

Egyptisk bomuld har eksisteret i århundreder og kan betegnes og betragtes som et af de bedste i verden. Egyptisk bomuld er ikke produceret i Egypten men har navnet fra hvordan det er dyrket og trådene. Det dyrkes og produceres på en anden måde end almindelig bomuld. Det mest bemærkelsesværdige forskel er, at de stammer fra forskellige planter, og ligner ikke hinanden.

Egyptisk bomuld er håndplukket og det er med til at skabe mindre stress for planterne og fibrene som gør dem mere intakt. Man kan få længere tråde og dermed meget finere garn. Det gør bomuldsgarnet både mere stærkt og blødere sammenlignet med andre bomuldsgarn. Det er dog et krav at det er håndplukket, ellers opnår man ikke disse egenskaber.

Det er et af de største årsager til, at mange betragter egyptisk for det bedste bomuld og fineste af slagsen.

Bomuldsgarn af egyptisk bomuld er finere, blødere og holder meget længere. Derfor er der værd at betale et par kr. mere for egyptisk frem for almindelig bomuld.

Egyptisk bomuld har også en renhed som giver den bedre absorbering af væsker, det betyder dybere og bedre farver. Det har også bedre åndbarhed sammenlignet med almindelig bomuld. Det betyder, at man kan strikke eller trøjer til de varme sommertider f eks. undertøj eller sommercardigan.

Der findes både almindelig egyptisk bomuld men også økologisk dyrket. Der findes flere forskellige varianter og kvaliteter på markedet. Det er også ret forskelligt hvad butikkerne tager for garnet. Der findes dog hjemmesider og webshop hvor man kan købe billigt egyptisk bomuldsgarn både som almindelig dyrket men også økologisk bomuld.

Der findes også rigtig mange gode opskrifter på nettet som passer perfekt til egyptisk garn. Du kan finde gratis opskrifter på næsten alle brands hjemmesider, hvor det er muligt at sortere opskrifter efter garn fibre. Der kan både strikkes og hækles kjoler, sjaler nederdele, cardigans mm.

God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *